Vaikka tapahtumaan on vielä kuukausia matkaa, ovat osallistujat jo nyt aloittaneet majoituksen metsästämisen. Tampereella vaihtoehtoja löytyy, mutta samaan aikaan kaupungissa järjestettävät moninaiset kesätapahtumat aiheuttavat sen, että asian kanssa kannattaa olla ajoissa.

Suosituin majoitusmuoto on mökin, kokonaisen asuintalon tai huoneiston vuokraaminen koko viikoksi suunnistavan perheen käyttöön. Tuija Helminen, joka hoitaa majoitusvälitystä, on jo kesän aikana kiertänyt pitkin maakuntaa tekemässä majoitussopimuksia paikallisten kanssa. – Henkilökohtainen käynti vie toki aikaa, mutta kasvotusten saamme sovittua myös sellaisia asioita, joita pelkällä nettilomakkeen täyttämisellä ei edes välttämättä osaa huomioida, kertoo Helminen. Ainoa rajoitus, minkä järjestäjä majoitusvaihtoehdolle asettaa, on sen sijainti. Toisin kuin yleensä, suunnistuskisoissa kaikista lähimmät majoitusvaihtoehdot eivät käy. Kilpailukeskuksina toimivat Viitapohjan ja Särkänperän ympäristöt sekä Pispalan ympäristö on asetettu ennen kisaa kieltoalueeksi, johon osallistujat eivät saa mennä eivätkä näin ollen myöskään majoittua kisan ajaksi. – Tunnin ajomatkakaan kisa-alueille ei ole vielä pitkä matka osallistujille, joten rohkeasti yhteyttä tännepäin, jos innostutte vuokraamaan kotinne, mökkinne tai vaikka piharakennuksen suunnistajille, vinkkaa Helminen ja vilauttaa käyntikortistaan puhelinnumeroa 0400 727232.