Alkuviikon aikana on tapahtunut joitakin kilpailujen tasapuolisuuteen vaikuttaneita virheitä. Maanantain kilpailussa rasti 177 sijaitsi väärässä rastipisteessä. Väärässä pisteessä sijainnutta rastia ei voinut havaita oikealta rastipisteeltä.

 

Keskiviikon sprinttikilpailussa muutamat sarjat kävivät virheellisesti rastireittien rasteilla RR3 ja RR7, jotka olivat suorilla radoilla rastikoodit 603 ja 607. Rasteilta ei löytynyt lajisääntöjen vastaista rastikoodilappua 603 tai 607.

 

Lisäksi sprintin joidenkin sarjojen kohdalla lähtökaavion laadinnassa tapahtuneen virheen johdosta samalle radalle lähti kilpailijoita eri sarjoista samoilla lähtöminuuteilla.

 

Tapahtuneet virheet ovat inhimillisiä ja ovat valitettavasti kulkeneet koko ketjun läpi kenenkään havaitsematta: ratamestarilta, valvojien, rastipukkien rakentajien, koejuoksijoiden ja aamun tarkastusjuoksijoiden kautta kilpailijoiden negatiiviseksi kokemukseksi. Virheillä on suunnistuksen luonteen mukaisesti ollut valitettavan suuri vaikutus kyseisiin sarjoihin, jonka johdosta asia on luonnollisesti päätynyt tuomarineuvoston käsiteltäväksi.

 

Maanantain virheestä tehtiin vastalause, jonka tuomarineuvosto käsitteli ja hylkäsi. Kilpailun työvaliokunta (järjestäjän organisaatiota) sekä pääratamestari Petri Annila ovat kokoontuneet tapahtuneiden virheiden vuoksi keskiviikkona 13.7. vielä tarkastelemaan tilannetta. Asiaa pohdittiin kilpailijoiden sekä yleisen oikeudenmukaisuuden näkökulmista. Koska tuomarineuvosto ei mitätöinyt maanantain kilpailua, päätti työvaliokunta yksimielisesti, että tämän yksittäisen kilpailun tulokset jäävät voimaan. Sen sijaan tätä kilpailua ei lasketa Fin5-suunnistusviikon tuloksiin mukaan.

 

Maanantain osakilpailua ei lasketa mukaan:

H18E, H45AL, H50AL, H60A, H65AL, D21E, D16E, D35AL, D40AL, D45A ja D60A.

 

Keskiviikon sprintin seuraavat sarjat hylätään tuomarineuvoston päätöksellä rastikoodivirheen takia: D45AL, D16A, D80, H55AL, H75 ja H80

 

Keskiviikon sprintin seuraavat sarjat hylätään lajisäännön 10.85 perusteella (Kahden eri sarjan kilpailijan lähtö samalla radalla samaan aikaan on kielletty): D16E, D18E, H16E ja H18E

 

Tämä tarkoittaa, että elittisarjoissa D16E sekä H18E suunnistusviikon voitto ratkaistaan kolmen  osakilpailun perusteella ja eliittisarjoissa D21E, D18E ja H16E nelj än osakilpailun perusteella.

 

Tuomarineuvoston mitätöimien sprinttisarjojen osanottajilla on oikeus hakea kyseisen osakilpailun maksun palauttamista. Ensi viikon alkupuolella Fin5 2017 sivuille tulee sähköinen lomake, jolla kilpailija voi halutessaan hakea palautusta.

 

Järjestäjät pahoittelevat tapahtuneita virheitä ja pyrkivät loppuviikosta virheettömään suoritukseen

 

Rataryhmän puolesta

pääratamestari Petri Annila

Työvaliokunnan puolesta

kilpailunjohtaja Markku Valkamo